DiBO vonatmosó berendezés került átadásra az Arriva vállalat számára a hollandiai Zutphen városában a keleti vasúti régió kiszolgálására. A DiBO vállalat a legnagyobb holland vasúttársaság, az Arriva számára helyezte üzembe a soron következő vonatmosó berendezését Zutphen városában. Az Arriva vállalat szakembereivel karöltve sikerült megoldást találni a feladat végrehajtása során jelentkező speciális problémákra. A munka során egészen új fajta koncepcionális megoldás került kialakításra.

A szűkösen rendelkezésre álló hely okán egészen rövid, mindössze 20 méter hosszúságú épületben került elhelyezésre a mosóberendezés. Ebben a kialakításban egy STOP &  GO rendszerű vonatmosó megoldást alkalmaztunk mely kombinálja az áthajtásos mosási módot a Stadler DMU vonatkocsiknál alkalmazott front és hátmosási eljárásokkal.

 

A vonatkocsi RFID (Tag)rendszer útján történő azonosítását követően a járművezető két programopció közül választhat, illetve egy harmadik utasítás alapján szabadon áthajthat a létesítményen. Amint a járművezető kiválasztotta a programot egy LED alapú jelzőfényrendszer navigálja a megfelelő tartózkodási helyre.

A mosóberendezés egyfajta kombinációja a telepített sugármosó rendszereknek, illetve az összesen 7 kefés mosóegységnek. A mosókapú egy darab tetőkefével, 4 darab oldalkefével és 2 darab tetőváll kefével szerelt. A mosási program lúgos, vagy enyhén savas folyékony vegyszer felületre történő permetezésével kezdődik meg, melyet a kefés mosás, majd az öblítés követ. Befejezésül száradást segítő ágens felvitelére is lehetőség van az optimális eredmény elérése céljából.

Az Arriva ebben az esetben is az előregyártott technológiai konténer mellett döntött a berendezés kiegészítőinek elhelyezésére, melynek összeállítása és tesztelése a DiBO üzemeiben történik. Fontos része volt a teljes beruházásnak a fenntarthatósági szempontok figyelembe vételével kialakított víz-újrahasznosító rendszer implementálása. Ez a megoldás tisztítja és kondicionálja a mosási folyamatban már felhasznált vizet és 85%-os arányú újrahasznosítást tesz lehetővé.

Szóljon hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .