8 beállóhelyes DiBO önkiszolgáló autómosó centerek Magyarországon

Az elmúlt 2-3 év nagy újdonsága a nagyobb, akár 8 beállóval megnyitott önkiszolgáló autómosó létesítmények megjelenése a magyar piacon. Az első ilyen DiBO installáció 2015-ben nyitott a soroksári Auchan kereskedelmi központ területén. A nyitva tartás első éve parádésan bizonyította létjogosultságát az ehhez hasonló méretű mosóközpontoknak.

 

Az indulástól tapasztalható rendkívüli népszerűség és a magas kihasználtság sokakat késztetett gondolkodásra, terveik újra-gondolására. 2016 egyértelműen ezekről az újfajta, óriás létesítményekről szól. 2016. áprilisában nyitott meg a Fogarasi úti TESCO Áruház parkolójában a sorban következő DiBO önkiszolgáló autómosó, RED CarSpa fantázianéven, az előzőhöz hasonló, 8 mosóbeállóval és 6 önkiszolgáló porszívóállással. Mindeközben megkezdődött és koraősszel be is fejeződött egy újabb élménycenter építése Budaörsön és a kivitelezés szakaszába lépett egy hasonló méretű beruházás Miskolcon is.

Ennek a folyamatnak a folytatása várható az idei, illetve a következő üzleti évben újabb és újabb nagyobb centerek megjelenésével.

A magasabb beálló szám egyértelműen a piaci igények által diktált megoldás. A magas lakosságszám a nagyobb mosócenterek megjelenését ösztönzi. Az ezekbe látogatók magasabb szintű gépészeti megoldásokkal találkozhatnak és az esetek nagy részében elviselhetőbb várakozási idővel kell számoljanak.

Milyen előnyökkel járnak ezek a mosócenterek az ügyfelek számára?

 • A mosócenterek elsősorban frekventált kereskedelmi központokhoz kapcsolódóan valósulnak meg, így kényelmesen megközelíthetők és találkoznak az átlagfelhasználó mindennapi elfoglaltságainak egyik fontos helyszínével.
 • A centerek beruházói nyilván tisztában vannak a mérethez elvárt szolgáltatási elvárásokkal, ezért ezekben a centerekben a ma ismert és kedvelt funkciók teljes tárháza elérhető, mint például a magasabb üzemi nyomás, a kefés mosás lehetősége, a rendkívül népszerű habfürdő program, vagy éppen a kihagyhatatlan bogároldó vegyszeres mosás lehetősége.
 • A centerek kényelmes használatot engednek és első osztályú infrastruktúrával rendelkeznek.
 • Az önkiszolgáló autómosó mindig is a gyorsaságról és a nagyszámú vevőkör hatékony kiszolgálásáról szólt. A magas beállóhely szám biztonságos elérhetőséget jelent. A felhasználó a csúcsidőben is rövid várakozási idővel jut mosóálláshoz.

Milyen előnyöket jelent a nagyobb méretű önkiszolgáló autómosó center a beruházó számára?

 • Talán furcsán hat, de a beruházás költségei optimálisabbak, mint a kisebb létesítmények esetében. Gondoljunk csak a közművek kiépítésének szükségszerűségére a mérettől függetlenül, vagy számtalan olyan kiegészítőre, mely a beállók számától függetlenül jelentkező költség, mint például a váltógép, a riasztó, a be- és kihajtók, vagy éppen a kamera rendszer. Természetesen tényleges költséghatékonyságot az egy beállóra jutó beruházási költség tekintetében lehet értelmezni.
 • A nagyobb center egyértelműen vonzóbb az ügyfelek számára a fenti pontban leírtaknak megfelelően. Számítanak-számíthatnak arra, hogy mindig rendelkezésükre áll, akár a csúcsidőszakokban is, rövid várakozási idővel.
 • Nagyobb üzembiztonságot jelent a redundáns építési mód. A DiBO rendszerek esetében a gépészeti hatékonyság okán tulajdonképpen 2 darab 4 kiszolgálóhelyes gépészeti egység kerül kialakításra külön-külön helyiségben, vagy egy technikai helyiségben elhelyezve a 8 beálló esetén. Ennek logikáját követve a ma elérhető legmagasabb, egy helyiségben, optimális módon kialakítható gépészeti keretrendszer 2×6 beállóval számolva, akár 12 mosóállás kivitelezését is lehetővé teszi, hiszen a DiBO keretbe épített technológia felső határa a 6 beálló, egy adott rendszeregységben. A számítógépes technológiának köszönhetően a két berendezés alá-fölé rendelt viszonyban működik, például a távelérés tekintetében, mely minden DiBO önkiszolgáló autómosó alapfelszereltsége.
 • Egyértelmű hozadék a kiegyenlített, magas kihasználtság a vonzó méretnek köszönhetően. Az önkiszolgáló autómosó üzemeltetés legfontosabb üzleti mérőszáma természetesen a megtérülés. Ezek a centerek jól kiválasztott lokáció esetében extrém rövid megtérülési időt garantálnak a teljes, objektív beruházási volumenre vetítve.

 

3 Hozzászólás erre: Új trend az önkiszolgáló autómosás területén
 1. […] ennél fejlettebb berendezések esetében már a nagyobb, centerekhez hasonló technológiai megoldásokat kapjuk, még mindig technológiai rack-be, gépdobozba, vagy […]

 2. […] két részből állnak. Egy komoly mosóutcából és egy ezt kiegészítő komoly mérető önkiszolgáló autómosó […]

 3. […] beállóhelyes, önálló centerrel ne büszkélkedhetne. A következő években nyílván valóan növekedni fog a piac lefedettsége, hiszen a szolgáltatás nem csak ügyfelek számára vonzó, de a befektetők […]


[fel]

Szóljon hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .