Érdekes észrevételt olvastam a napokban a vízpumpák és a folyékony vegyszeradagolók kívánatos fizikai elhelyezkedésének tárgyában. Az író szerint előnyösebb, ha a vegyszeradagoló egységek a vizespumpák alatt és nem ezek felett kerülnek elhelyezésre. Mégis a legtöbb gyártó ezt éppen fordítva teszi. Vajon miért?

Vegyünk egy sok éve működő berendezést, mely normál esetben emberi felügyelet nélkül végzi jövedelmező, automatikus tevékenyégét egy zárt térben. Lévén, hogy tökéletes, hibamentes rendszer nincs, komplikáció adódik.

Komplikáció 1.

A folyékony vegyszeradagoló tömlője elszakad, eltörik, kicsúszik, vagy bármilyen más módon sérül. Az adagoló tovább működik és vegyszer kezd belőle folyni.

Komplikáció 2.

A vízpumpa kezd elhasználódni és ennek egyik első jeleként kisebb vízfolyás jelenik meg a tömítettlenné váló részegységeknél.

Ha a vegyszer adagoló volt felül, akkor a vegyszer nyilván a pumpára is kerülhetett, amit le kell majd törölni onnan. Ha a pumpa volt felül, akkor a víz a vegyszer adagolóra folyik, mely történetesen egy 220 voltos berendezés és annyira nem örül az égi áldásnak, hogy rosszabb esetben rövidzárlat keletkezik benne és áll a mosó.

Én inkább alulra pozícionálnám a vizes elemeket.

Persze a legjobb az lenne, ha ezek jó távol lennének egymástól, de akkor méretproblémákba futunk.

Szóljon hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .